Jäta navigatsioon vahele

Teksti suurus

Kontrastsus

×

Räägi kaasa noortevaldkonna töötajate kvalifikatsiooninõuete teemal

Noortevaldkonna töötajatele kvalifikatsiooninõuete väljatöötamise töörühm kutsub valdkonna töötajaid protsessis kaasa rääkima ja sisendit andma.

10.-20. oktoobril ootame arvamust ja sisendit küsimustes, mida peaks kvalifikatsiooninõuete seadmisel arvestama valdkonna probeemikaardistuses, töötajaskonna profiilides ning mis kriteeriumitest lähtuvalt peaks otsuseid langetama.

Kaasa saab rääkida Citizen OS platvormi kaudu. Sellel aastal saab lisaks 10.-20. oktoobrile  kaasa rääkida ka vahemikus 28. oktoober-20. november. Kaasa ootame rääkima kõiki noortevaldkonna töötajaid – noorsootöötajaid, huvihariduse õpetajaid, huvitegevuse juhendajaid, ametnikke, asutuste juhte jt.

Noortevaldkonna töötajate pädevustele üleriigiliste kvalifikatsiooninõuete seadmise eesmärk on tagada noortele noortevaldkonnas (noorsootöö,  huviharidus ja huvitegevus)  osutatavate teenuste ühtlasem kvaliteet sõltumata piirkonnast. Kvaliteedi tõstmisega:

  • tagatakse noorsootöös ja huvihariduses ja -tegevuses osalemisel noortele vaimne  ja füüsiline turvalisus;
  • antakse hoogu noorsootöötaja ja huvihariduse õpetaja kutseala professionaliseerumisele;
  • edendatakse kutseala populaarsuse kasvu ja väärtustamist ühiskonnas, aidates kaasa töötajate järelkasvu probleemide leevendamisele.

Haridus- ja teadusministeeriumi eestvedamisel loodud töörühma eesmärk on analüüsida ja koostada ettepanek, millised kvalifikatsiooninõuded noortevaldkonna töötajatele seada ning luua tegevusplaan nõuete rakendamiseks. Töörühmas liikmeteks on esindajad Eesti Linnade ja Valdade Liidust, huvihariduse katusorganisatsioonidest (esindatakse kõiki katuseid – Eesti Huvikoolide Liit, Eesti Erahuvikoolide Liit, Eesti Muusikakoolide Liit, Eesti Kunstikoolide Liit, Teadushuvihariduse Liit, Eesti Tantsuhuvihariduse Liit), noorsootöö katusorganisatsioonidest (Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus ja Eesti Noorsootöötajate Kogu), Haridus- ja Noorteametist, Tartu Ülikoolist, Tallinna Ülikoolist, Eesti Koolijuhtide Ühendusest, Eesti Olümpiakomiteest, Eesti Noorteühenduste Liidust ning Haridus- ja Teadusministeeriumist.

Rohkem infot kvalifikatsiooninõuete väljatöötamise kohta, sh töörühma kohtumiste kokkuvõtted on leitavad siit.