Jäta navigatsioon vahele

Teksti suurus

Kontrastsus

×

Tartus startis noortefestival, mis pakub tegevusi kuue päeva vältel

Täna algas Tartus noortefestival „KUS“, mis täidab linna loovuse ja seiklushimuga ning küsib osalejatelt: „KUS mu süda on?“. Festival kestab 12.-17. augustini.

Pärastlõunal võis Autovabaduse puiesteel kuulda-näha lauljaid ja tantsijaid ning et just avas oma uksed ka Teeviida ja EuroPeersi ühine telk, sai seal osa võtta viktoriinist. EuroPeers Eesti koordinaator Laura Kiviselg ütles, et telk on üles seatud, et tutvustada noortele võimalusi, mida pakuvad Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskopruse programmid ning noorteinfot jagav Teeviit.

 

Esmaspäeva jooksul astuvad Autovabaduse puiesteel ühtekokku üles artistid nii Eestist kui võõrsilt, teiste seas näiteks Error tantsukool ja JJ-street. Lisaks saavad festivali külastajad kuulata inspiratsioonikõnesid Tartu 2024 Extended programmi üritusel „Ajude sissevool“ ning maitsta eri riikide toite, mida toovad kultuurilõunasöögil külastajateni noored ja vähemusrahvuste seltsid. Päeva lõpetab kontsert, kus esinevad Koolilaul, Yungmiqu (FIN) ja Getter Jaani.

13. augustil saavad noored Anne ja Lille noortekeskustes osa loomingulisest töötoast „Unista ja loo oma täiuslik rahvusvaheline seiklus!“, kus osalejad saavad luua visioonikompositsioone oma unistuste õpirändest.

14. augustil leiab Raekoja platsil aset Actionboundi mäng „Paberlennukiga Euroopasse“, mis viib osalejad lõbusale avastusretkele läbi Tartu, pakkudes samas kasulikku infot rahvusvaheliste võimaluste kohta. Teekonna saab läbida ajavahemikus 14.00-16.30. Eriti aktiivsetele on välja pandud ka auhinnad.

14.-15. augustil on avatud kunstimaja „KUS on METROO?“ Tartu Ülikooli kliinikumi vanas lastehaiglas, kus noored kunstnikud saavad väljendada oma loomingut ainulaadses ja veidi salapärases keskkonnas.

16. augustil toimub Ülejõe pargis sündmus „Euroopa piknikutekkidel“, kus noored saavad kuulata inspireerivaid lugusid Europeersidelt ehk vabatahtlikelt, kes on osalenud Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse programmides.

16.-17. augustil on vanas lastehaiglas avatud põgenemistuba „Roosa maja saladus“. Seiklus toimub mitmel korrusel, tõmmates mängurid kaasa põnevas loos, mille sarnast enam kunagi uuesti ei toimu.

Festivali lõpetab 17. augustil brunch Rüütli tänaval Crepi kohvikus, kus maitsvat hommikusööki saadab akustiline muusika. Brunchi muudavad eriliseks huvitavad töötoad ning ainult sellele üritusele loodud erimenüü.

Rohkem infot noortefestivali programmi kohta leiab SIIT.