Jäta navigatsioon vahele

Teksti suurus

Kontrastsus

×

KUULA | Erasmus+ eraldab raha ka spordi edendamiseks. Kes seda küsida saavad?

Eelmine aasta oli esimene, mil Eestis eraldati raha sporditöötajate Erasmus+ õpirände projektide tarvis. Ja see oli kohe väga edukas. Erasmuse taskuhäälingu saatejuht Sabina Sägil on stuudios külas Tartumaa Spordiliidu tegevdirektor Martin Thomson ning Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse spordiprojektide koordinaator Markus Jõgi, kes avavad meetme kasutamise tagamaid.

Nimelt, üks edukatest projektitegijatest oligi Tartumaa Spordiliit. Juttu tuleb ka sellest, miks just see projekt väga hea oli ja kuidas neilt õppust võtta.

Külalised selgitavad, mida sporditöötajate õpiränne endast üldse kujutab, kes selleks raha saab taotleda ja milline näeb välja taotlusprotsess. Räägitakse ka spordivaldkonna teistest projektivõimalustest, näiteks koostööprojektidest ja sellest, kuidas Tartumaa Spordiliit seda võimalust ära kasutab. Vihjeks: eesmärk on koostöös Taani ja Hollandi partnerorganisatsioonidega leida puutepunkte, kuidas noori ja eakaid koos liikumisharrastuste edendamiseks liita.

Samuti meenutab Martin Thomson sporditöötajate õpirännet Taani, miks valiti just see sihtriik, mis on seal teistmoodi kui meil ning milles jällegi võiks Eesti olla teistele Euroopa riikidele spordivaldkonnas eeskujuks. Sest mured, näiteks laste vähene liikuvus või ülekaalulisus, pole võõrad teisteski Euroopa riikides. „Igal riigil on midagi pakkuda,“ ütleb Thomson. „Mida rohkem projekte teha, käia ja näha, kuidas mujal tehakse, seda parem on oma kodukandis valdkonda arendada. Kui kuskil midagi hästi tehakse, tuleks sellest õppust võtta.“

Martin Thomsoni Taani õpirände kogemuslooga saab pikemalt tutvuda siin.