Jäta navigatsioon vahele

Teksti suurus

Kontrastsus

×

Oliver Martyn: Olen oma otsusega ülimalt rahul!

Minu nimi on Oliver Martyn ja ma olen 23 aastane noormees Tallinnast. Olen hetkel vabatahtlik Sitsiilias ja minu projekti eesmärk on leida viisid kuidas võidelda vägivalla vastu, kuid ka muud. Teeme koostööd erinevate asutustega ning püüame leida interaktiivseid lahendusi, kuidas ka pandeemia ajal ennetustegevust teha. Samuti viisime läbi küsitluse vägivalla kogemuse kohta, kus soovisime päris lugusid (anonüümselt) koguda.

Ma ei ole väga palju oma elus vabatahtlikutöö projektides osalenud, kuid esimese kogemuse järel sain inspiratsiooni ning võtsin vastu otsuse, et sõidan 10 kuuks Itaaliasse ja….. Seejärel lendasingi epideemia ajal oma teenistust tegema.

Esimesed päevad olid suhteliselt meeliülendavad, sest uus koht, uued inimesed, täiesti teistsugune keskkond pakkusid põnevust, sest see on täiesti midagi muud, kui lihtsalt kodus olla. Sinna jõudes sain kiire tutvustuse, millega meie projekt tegeleb ja puutusin esimest korda kokku itaalia keelega. Kuna itaalia keel on struktuurselt väga teistsugune võrreldes eesti keelega, siis on mul seda veidi raske omandada ning selle nimel peab pingutama. Selle keele omandamine on täitsa eesmärk omaette. Minu arvates sarnasusi itaalia ja eesti keele vahel ei ole, mis teeb ka keeleõppe keerulisemaks, kuid olen valmis selle väljakutse vastu võtma!

Paar kuud hiljem julgen väita, et kogemus on endiselt mega vinge olnud! Olen eelkõige avastanud kõike uut ja põnevat iseenda ning teiste kultuuride kohta. Samas olen saanud ka arendada suhtlemisoskuseid ning jagada oma teadmiseid fotograafiast kohalikele lastele. Eriliselt on mulle meelde jäänud hiljutine Catania reis, kus meie ootused olid kohalike lugude najal nii suureks puhutud, et sinna jõudes muutusid need täitsa teistsuguseks. Mulle meeldisid rohkem hoopiski kõrvalolevad väikelinnad nagu Taormina, Aci Trezza ja Syracuze.

Saabusin vabatahtlikku teenistust tegema 28. oktoobril ning olen oma otsusega ülimalt rahul. Olen tutvunud paljude huvitavate inimestega, loonud häid mälestusi oma majakaaslastega ja õppinud palju uut Itaalia kohta, nii kultuuris kui ka keeles. Pean ütlema, et ka ilmad on alati megailusad olnud! Talvel tuli ainult kahel päeval sentimeetrike lund maha!

Kui teil, postituse lugejal, on mingeid küsimusi, olen kindlasti valmis vastama! Tegelen ise hobikorras ka fotograafiaga, ning lisan mõningad pildid siia, mis ma olen jäädvustanud siin olles.

Parimat soovides

Oliver Martyn Vahar 🙂